Kampagnen ”Sikker Fremtid” skal give flere faglærte i bygge- og anlægsbranchen

Borgmester Mogens Gade, arbejdsmarkedschef i Jammerbugt Kommune Jannie Knudsen og formand Brian Bertelsen for Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune er ambassadører for kampagnen "Sikker Fremtid".

Det er en kampagne, der handler om, at bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel tager flere lærlinge – også gerne voksenlærlinge, efteruddanner medarbejdere eller modtager flere ledige i jobrotation. Kampagnen er et samarbejde mellem Jobcentret i Jammerbugt Kommune og EUC Nord.

Inden for få år vil bygge- og anlægsbranchen mangle faglært arbejdskraft. Store byggeprojekter og en aldrende arbejdsstyrke betyder, at der skal ansættes lærlinge nu, hvis vi skal undgå at importere arbejdskraft ude fra.

Kampagnen skydes i gang med udsendelse af et brev til bygge- og anlægsvirksomheder i Jammerbugt Kommune, med en opfordring til at bakke op om kampagnen og tage ansvar for at forny og opkvalificere arbejdsstyrken.

Repræsentanter fra Jammerbugt Kommunens Virksomhedsservice tager sammen med en konsulent fra EUC Nord på tur rundt til virksomhederne for at fortælle om, hvordan fremtidens udfordringer kan håndteres. Hvad kan EUC Nord og Jobcentret tilbyde i form af kurser, jobrotationsvikarer og andre former for opbakning til bygge- og anlægsbranchen?

FAKTA:
Kampagnen, der kaldes "Sikker Fremtid", gennemføres i tidsrummet den 1. september til 30. oktober 2015.

75-100 virksomhedsbesøg i Jammerbugt Kommune forventes at resultere i at 40 virksomheder siger ja til at tage en elev/voksenlærlinge eller at efteruddanne medarbejdere inden foråret 2016.